Termen Wiki beskriver en fritt ekspanderende samling av hyperkoblete Web-sider, et system for å lagre og modifisere informasjon - en database, der hver enkelt side er lett å redigere av brukerne. Alle endringer i en Wiki publiseres umiddelbart.

Et viktig prinsipp er at hvem som helst, når som helst, kan redigere sider, derfor har heller ingen eierskap til sidene. Konseptet er slik fordi man utvikler den bestemte tekstsamlingen sammen, noe som gjør arbeidet mer effektivt enn om alle hadde sittet og skrevet på hver sin tekstsamling eller nettside. Dette er det samme prinsippet som ligger bakenfor Wikipedia (fra Wiki og Encyclopedia) - Wikipedia er en Wiki, Wiki er ikke nødvendigvis Wikipedia.

En Wiki er dermed et nyttig verktøy for å involvere studentene i prosessen ved å lage og dele innholdet i et kurs / fag. (Mark Frydenberg)

Det finnes MANGE forskjellige Wiki-verktøy - jeg har valgt å bruke Wikispaces. Ikke fordi det nødvendigvis er det letteste/beste, men fordi det var det jeg møtte først :-)